Op dinsdag 23 april om 9u wordt er in verschillende Kempense gemeenten een ‘beweegmoment’ georganiseerd om de actie “Zot van Gezond” in de kijker te zetten. Het beweegmoment is een fit en gezond moment, zonder lopen en op muziek, waarbij alle spieren worden verstevigd. Ook de gemeente Grobbendonk doet mee! Het beweegmoment vindt plaats op het gras aan het Astridplein in Grobbendonk en iedereen is welkom.

Alvast 100 Grobbendonkse kinderen en heel wat senioren hebben zich geëngageerd om mee te komen bewegen! Ook het gemeentepersoneel geeft het goede voorbeeld!
“Zot van Gezond” is een project dat gemeenten met minder dan 15 000 inwoners ondersteunt in het opzetten van een kwaliteitsvol voedings- en bewegingsbeleid. Het gemeentebestuur van Grobbendonk organiseert in dit kader een hele gezondheidsweek die nog loopt tot 27 april a.s. Tijdens de gezondheidsweek worden verschillende activiteiten georganiseerd rond de thema’s gezonde voeding en beweging. Het gemeentebestuur wil in 2013 namelijk volop inzetten op gezondheid!